TR EN

Genel Bilgiler

Programın Amacı

Diş hekimi muayenehanelerinde, kamu veya özel kişilere ait diş polikliniklerinde diş hekiminin tüm klinik çalışmaları için gerekli ortamı hazırlayacak, hasta tedavisi sırasında yardımcı olacak, bunun yanı sıra hasta kabulün de sorumluluk alacak ''Diş Hekimliği Klinik Yardımcı'' elemanların yetiştirilmesidir.

Programın Hedefi

Sağlık Kalite Standartlarına uygun, teknoloji ve bilimin ışığı altında yenilikleri yakından takip ederek uygun ekonomik, kolay bir şekilde kendini yenileyen ve güvenilir bir sağlık hizmeti sunarak hasta ve çalışan memnuniyetini en üst düzeyde tutan, Ağız ve Diş Sağlığı alanında uluslararası düzeyde bilgi seviyesine ulaşmış, etik kurallara bağlı, ülkemizin ara eleman ihtiyacını karşılayacak öğrenciler yetiştirmeyi hedeflemektedir.

 

Kariyer Olanakları

Bu Bölümden mezun olan öğrenciler  diş kliniklerinde, hastanelerin diş sağlığı ile ilgili birimlerinde ve diş sağlığı konusunda teknik donanım sağlayan firmalarda çalışabilirler. Bireysel çalışma imkânına sahip olmayıp diş kliniklerinde, hastanelerin diş sağlığı ile ilgili birimlerinde veya kamu kuruluşlarında çalışabilirler. Devlet ve özel hastanelerde Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerine ciddi ihtiyaç duyulmaktadır.

Çalışma Alanları

Ağiz ve Diş Sağliği Programi’ndan mezun olanlara “Ağiz ve Diş Sağliği Önlisans” diplomasi ve Sağlik Teknikeri (Ağiz ve Diş Sağliği) unvani verilir. Bu programdan mezun olan öğrenciler hastanelerde "Ağiz ve Diş Sağliği Teknikeri" olarak çalışabilmektedir. Bu Bölümden mezun olanlar diş laboratuvarlarında, diş kliniklerinde, hastanelerin diş sağliği ile ilgili birimlerinde ve diş sağlığı konusunda teknik donanim sağlayan firmalarda çalişabilirler. Bu bölümden mezun olanlar diş kliniklerinde, hastanelerin diş sağliği ile ilgili birimlerinde veya kamu kuruluşlarinda çalişabilirler.

Yatay Geçiş İle Geçilen Programlar

Üniversitemiz ön lisans/lisans programlarına “Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” doğrultusunda kontenjan dahilinde yatay geçişle öğrenci kabul etmektedir. Öğrenciler TYT ile öğrenci kabul eden Önlisans programlarının tamamına Yatay Geçiş yapabilirler.

 

Dikey Geçiş İle Geçilen Programlar

Bölümümüze Dikey Geçiş ile geçmek isteyen tüm öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı’na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından yerleştirilirler. Tüm şartları yerine getiren öğrenciler dört yıllık lisans eğitimi olan Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Hemşirelik, Sağlık Yönetimi veya Sosyal Hizmet gibi bölümlere girmeye hak kazanır.