TR EN

Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Kariyer Olanakları

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı mezunları, devlet ve özel hastanelerde tıbbi cihazların işletme, bakım ve onarımından sorumlu tekniker olarak görev alabilirler. Ayrıca, tıbbi cihazların tasarımı ve üretimi ve yeni teknolojilerin geliştirilmesinde önemli roller üstlenebilirler. Kalp pilleri, yapay organlar, diyaliz makineleri gibi ileri teknolojili medikal cihazların tasarım ve üretim süreçlerinde görev alabilir; ameliyat ve yoğun bakım sırasında hasta izleme sistemlerinin tasarımı ve kurulumu gibi kritik sorumlulukları üstlenebilirler. Sensör tasarımı, klinik karar destek sistemleri, yapay zeka çözümleri ve tıbbi görüntüleme sistemlerinin (ultrason, manyetik rezonans, röntgen vb.) geliştirilmesi alanlarında da çalışma imkânına sahiptirler. Aynı zamanda, fizyolojik sistemlerin (dolaşım, sindirim, solunum vb.) sayısal analiz ve modelleme süreçlerinde de yer alabilirler. Geniş bir yelpazede çalışma fırsatlarına sahip olan mezunlarımız, hem kamu hem de özel sektörde çeşitli pozisyonlarda istihdam edilebilirler.

Çalışma Olanakları

Biyomedikal cihaz teknikerleri, resmi ve özel hastanelerde, tıbbi cihaz teknik servislerde dispanserlerde ve laboratuvarlarda görev alabilirler.

Yatay Geçiş

TYT  puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarına yatay geçiş yapabilirler.

Dikey Geçiş

Biyomedikal Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği ve Makine Mühendisliği bölümlerine dikey geçiş yapabilirler.