Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Ortopedik Protez ve ortez teknikerliğinin kadrosu hastanelerde Sağlık Teknikeri olarak bulunmaktadır. Bu konuda faaliyet gösteren özel işyerlerinde de yetişmiş elemana ihtiyaç vardır. Ayrıca meslek elemanlarının kendi işyerini açma şansı da bulunmaktadır. Sürekli gelişen ve teknolojik gelişmeyle kendini yenileyen bir dal olduğundan bu alandaki yetişmiş personel ihtiyacı giderek artmaktadır. Ön lisans programını başarı ile bitirenler ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında (DGS) başarılı oldukları takdirde, Biyomedikal Mühendisliği, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.

Çalışma Olanakları

Bu bölümün mezunlari Protez - Ortez ünitesi bulunan devlet hastanelerinde, özel hastanelerde ve tip fakültesi hastanelerinde, özel atölyelerde ve medikal malzeme satan firmalarda çalişabilmekte veya kendi iş yerlerini açabilmektedirler.

Yatay Geçiş

YGS-2 puan türüyle öğrenci kabul eden sağlik bölümlerine geçiş yapabilmektedirler.

Dikey Geçiş

Biyomedikal Mühendisliği, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon lisans bölümlerine dikey geçiş sinaviyla geçiş yapabilirler.