Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Ortopedik Protez ve Ortez teknikerliğinin kadrosu hastanelerde Sağlık Teknikeri olarak bulunmaktadır. Bu konuda faaliyet gösteren özel işyerlerinde de yetişmiş elemana ihtiyaç vardır. Ayrıca meslek elemanlarının kendi işyerini açma şansı da bulunmaktadır. Sürekli gelişen ve teknolojik gelişmeyle kendini yenileyen bir dal olduğundan bu alandaki yetişmiş personel ihtiyacı giderek artmaktadır.

Çalışma Olanakları

Bu bölümün mezunları Protez - Ortez ünitesi bulunan devlet hastanelerinde, özel hastanelerde ve tıp fakültesi hastanelerinde, özel atölyelerde ve medikal malzeme satan firmalarda çalışabilmekte veya kendi iş yerlerini açabilmektedirler.

Yatay Geçiş

TYT puan türüyle öğrenci kabul eden sağlık bölümlerine geçiş yapabilmektedirler.

Dikey Geçiş

Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Biyomedikal Mühendisliği, Ergoterapi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Ortez - Protez ve Sağlık Yönetimi Lisans bölümlerine dikey geçiş sınavıyla geçiş yapabilirler.