Programda yer alan mesleki uygulama ve stajların tümünü tamamlayarak Tıbbi Laboratuvar Teknikeri unvanı ile programdan mezun olmaktadırlar. Tıbbi Laboratuvar teknikerleri çalıştıkları laboratuvar ve bilim dallarında uzman yönetiminde, tekniklere uygun test ve analizler yaparlar. Mezunlar üniversite ve devlet hastanelerinde, sağlık ocakları, özel klinikler ve tahlil laboratuvarlarında çalışabilirler. Çalıştıkları laboratuvarlarda ve bilim dallarında uzman gözetiminde kan, idrar, doku ve diğer vücut örneklerini oldukları gibi veya bunlara kimyasal maddeler ile muamele ederek mikroskop altında inceler, mikroorganizmaların gelişmelerini izler, serolojik testler ve analizler yaparlar. Araştırıcıların ürettikleri bilgilerin düzenli olarak sağlanması ve ilgililere iletilmesi ile ilgili işler yaparlar.
Tıbbi Laboratuvar Teknikleri programından mezun olan öğrenciler kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; Sağlık sektöründe tıbbi laboratuvar hizmeti veren kamu ve özel kurumların hastanelerinde, laboratuvarlarda ve tüp bebek merkezlerinde istihdam edilirler. Ayrıca ilaç firmalarının ve gıda sektörünün mikrobiyoloji araştırma birimlerinde, üniversitelerin araştırma birimlerinde tekniker olarak görev yaparlar.
Üniversitemiz ön lisans/lisans programlarına "Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans düzeyindeki programlar arasında Geçiş,Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlararası kredi transferi yapılması esaslarına ilişkin yönetmelik" doğrultusunda konterjan dahilinde yatay geçişle ögrenci kabul edilmektedir.
Bu programdan mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Biyoloji, Biyomühendislik, Biyoteknoloji, Genetik ve Biyomühendislik, Hemşirelik, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Sağlık Yönetimi lisans bölümlerine dikey geçiş yapabilirler.