Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Programda yer alan mesleki uygulama ve stajların tümünü tamamlayarak Tıbbi Laboratuvar Teknikeri unvanı ile programdan mezun olmaktadırlar. Tıbbi Laboratuvar teknikerleri çalıştıkları laboratuvar ve bilim dallarında uzman yönetiminde, tekniklere uygun test ve analizler yaparlar. Mezunlar üniversite, devlet, sosyal sigorta hastaneleri, sağlık ocakları, özel klinikler ve tahlil laboratuvarlarında çalışabilirler. Çalıştıkları laboratuvarlarda ve bilim dallarında uzman gözetiminde kan, idrar, doku ve diğer vücut örneklerini oldukları gibi veya bunlara kimyasal madde karıştırarak mikroskop altında inceler, mikroorganizmaların gelişmelerini izler, serolojik testler ve analizler yaparlar. Araştırıcıların ürettikleri bilgilerin düzenli olarak sağlanması ve ilgililere iletilmesi ile ilgili işler yaparlar.

Çalışma Olanakları

Tibbi Laboratuvar Teknikleri programindan mezun olan öğrenciler kazandiklari yeterlikler doğrultusunda; Sağlik sektöründe Tibbi Laboratuvar hizmeti veren kamu ve özel kurumlarin hastanelerinde, laboratuvarlarda ve tüp bebek merkezlerinde istihdam edilirler. Ayrica ilaç firmalarinin ve gida sektörünün mikrobiyoloji araştirma birimlerinde, üniversitelerin araştirma birimlerinde tekniker olarak görev yaparlar.

Yatay Geçiş

YGS2 taban puanı ile öğrenci alan önlisans programlarına geçiş yapabilirler.

Dikey Geçiş

Biyoloji, Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlik Hizmetleri, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Biyomedikal Mühendisliği.