Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Uluslararası Ticaret Bölümü öğrencileri, özel sektörde dış ticaret faaliyetleri ile ilgili uluslararası kuruluşlar ve çokuluslu işletmelerde yönetici asistanı, yönetici, uzman yardımcısı veya uzman pozisyonlarında çalışabilmekle beraber; kamu sektöründe yer alan Ekonomi Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı gibi ilgili bakanlıklarda iş imkanı bulmaktadır. Ayrıca mevcut müfredatımız öğrencilerimize ve mezunlarıma akademik kariyeri tercih etmek adına geniş olanaklar içermektedir.

Çalışma Olanakları

Uluslararasi Ticaret bölümünden mezun olan öğrenciler, diş ticaret yapan firmalarin başta ithalat ve ihracat bölümlerinde olmak üzere ilgili bölümlerinde, bankalarin diş işlemler servislerinde, gümrük, gümrükleme firmalarinda, lojistik firmalarinda, sigorta şirketlerinde görev alabilirler. Ayrica İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunlarinin görev aldiği bütün kamu ve özel sektör kurumlarinda çalişma imkani bulabilirler.

Yatay Geçiş

Üniversitemiz ön lisans/lisans programlarına “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” doğrultusunda kontenjan dahilinde yatay geçişle öğrenci kabul edilmektedir.

Dikey Geçiş

Meslek yüksekokullari mezunlari, ilgili yönetmelikteki koşullari sağlamalari halinde dört yillik lisans eğitimine devam edebilmektedir.