Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

İstanbul Gelişim Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun olan öğrencilerimiz,  uluslararası eğitim standartlarına sahip olduğundan kendi bürolarını kurarak serbest mimarlık yapabileceği gibi, özel veya kamu kurumlarında mimar olarak iş bulma olanağına sahiptir. Geniş bir yüksek lisans yelpazesine sahip olan mimarlık bölümü mezunlarının yapım sektörünün hâkim olduğu tüm alanlarda çalışma ve yapım sürecindeki lider statüsünden dolayı çalışma hayatının ön sıralarında yer alma imkânı mevcuttur.

Çalışma Olanakları

Mezunlarimiz, kendi bürolarini kurarak serbest mimarlik yapabileceği gibi, özel veya kamu kurumlarinda mimar olarak iş bulma olanağina sahiptir. Geniş bir yüksek lisans yelpazesine sahip olan mimarlik bölümü mezunlarinin yapim sektörünün hâkim olduğu tüm alanlarda çalişma ve yapim sürecindeki lider statüsünden dolayi çalişma hayatinin ön siralarinda yer alma imkâni mevcuttur.

Yatay Geçiş

Öğrencilerimiz, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi içindeki diğer bölümlere geçiş yapabilmektedir.

Dikey Geçiş

İnşaat Teknolojileri, Mimari Restorasyon, Yapı Ressamlığı, İnşaat ön lisans bölümlerinden geçiş yapılabilmektedir.