Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Kariyer Olanakları

Özel ve kamu kuruluşlarının halkla ilişkiler ve tanıtım departmanları, tüm bakanlıkların özel kalem ve halkla ilişkiler alanlarında reklam ajansları, tanıtım ofisleri

Çalışma Olanakları

Fotoğraf teknikerleri matbaalarda, basında, grafik ve reklam şirketlerinde özel ve resmi televizyon kuruluşlarında görev alabilirler, isterlerse mesleği ile ilgili özel işyeri açabilirler. Kameramanlık mesleğini seçen kişiler ise herhangi bir film şirketinde, stüdyolarda, özel günlerde çekimler yaparak kendi mesleğini icra edebilir bu alanda ilerleyebilir.

Yatay Geçiş

ÖSYM’nin YGS 4 puan türüne göre aynı puan türünden bütün programlara yatay geçiş yapılabilir.

Dikey Geçiş

Basın ve Yayın, Film Tasarımı, Fotoğraf, Fotoğraf ve Video, Gazetecilik, Görsel İletişim, Görsel İletişim Tasarımı, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı, Grafik, Grafik Sanatlar ve Grafik Tasarımı, Grafik Sanatları, Grafik Tasarım, Grafik Tasarımı, İletişim, İletişim Bilimleri, İletişim Sanatları, İletişim Tasarımı, İletişim ve Tasarım, Medya ve İletişim, Medya ve İletişim Sistemleri, Radyo ve Televizyon, Radyo, Televizyon ve Sinema, Sinema ve Televizyon, Televizyon, Haberciliği ve Programcılığı, Yeni Medya.