Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Moda Tasarımı Programından mezun olan öğrencilerimiz; sektörde moda tasarımcısı (stilist), kalıp uzmanı (modelist), aksesuar tasarımcısı, tekstil tasarımcısı (desen, kumaş tasarımcısı), ürün ve marka sorumlusu, koleksiyon planlama, satın alma uzmanı, üretim planlama, kalite kontrol sorumlusu olarak görev alabilir ya da kendi atölyelerini ve moda evlerini açarak kişiye özel giysi tasarımı yapabilir, üretebilirler. Ayrıca kendi alanına ek olarak; moda dergileri için moda editörlüğü, moda fotoğrafçılığı, moda ve stil danışmanlığında bulunabilirler. Mağazacılık sektörü için moda pazarlamacı ve görsel/vitrin düzenleme sorumlusu; online mağazacılık için ise kategori sorumlusu, sahne sanatları sektöründe kostüm tasarımcısı olarak da görev alabilirler. Ayrıca bir ya da daha fazla firma için serbest tasarımcı (freelance) olarak koleksiyonlar hazırlayabilme fırsatına da sahiptirler.

Çalışma Olanakları

Hazir Giyim Sektörü, Özel İşletmeler, Moda Evleri, Tekstil İhracat Firmalari, Tekstil Fabrikalari ve Atölyeleri,

Yatay Geçiş

Programımızın öğrencileri aşağıdaki programlara yatay geçiş yapabilmektedir.

• Moda Tasarımı
  • Moda Yönetimi
  • Giyim Üretim Teknolojisi
  • Ayakkabı Tasarım ve Üretimi
  • Tekstil Teknolojisi
  • Tekstil ve Halı Makineleri
  • Geleneksel Tekstillerin Korunması ve Restorasyonu gibi porgramlara yatay geçiş yapabilmektedir.

Dikey Geçiş

Programımızdan mezun olan öğrencilerimiz, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile aşağıdaki bölümlere dikey geçiş yapabilmektedir:

• Moda Tasarımı
  • Moda ve Tekstil Tasarımı