Milli Saraylar Daire Başkanlığı’na bağlı müze ve saraylarda veya özel müzelerde, restorasyon ve konservasyon konularında faaliyet gösteren kamu ve özel kuruluşların laboratuar, şantiye ve bürolarında, vakıfların gerçekleştirdiği restorasyon işlerinde, arkeolojik kazı ekiplerinde ve şantiyelerde mimarlar yanında ara teknik personel olarak istihdam edilmektedir.
Bu bölümden mezun öğrenciler "Mimari Restorasyon Ön Lisans Programı Mezunu" olurlar ve Restorasyon Teknikeri unvani alırlar. Vakiflar Genel Müdürlüğü' ne bağli bölge müdürlüklerinde görev alabildikleri gibi özel kuruluşlarin laboratuvar, şantiye ve bürolarinda, Kültür ve Turizm Bakanliği'na bağli birimlerde, Milli Saraylar Daire Başkanliği'na bağli saray, kasir, köşklerde, müzelerde, vakıfların gerçekleştirdiği restorasyon işlerinde, arkeolojik kazı ekiplerinde, şantiyelerde ve bürolarda mimarlar yanında teknik eleman olarak çalişabilirler.
YGS-5 ile alinan bölümlere geçiş yapabilirler
DGS Sınavı ile fakültelerin; Mimarlık, İç Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Şehir ve Bölge Planlama,Peyzaj Mimarlığı, Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım, Tezhip, Çini ve El Sanatları, Eski Çini Onarımları, Geleneksel Türk El Sanatları, Geleneksel Türk El Sanatları öğretmenliği, Geleneksel Türk Sanatları vb. lisans programlarına geçiş yapabilirler.