Dış Ticaret Programı mezunları; ithalat ve ihracat yapan şirketlerde, dış ticaret müsteşarlığında, finans kuruluşlarında, uluslararası ticaret ve lojistik şirketlerinde, bankaların kambiyo bölümlerinde, gümrük müşavirliklerinde ve gümrük işletmelerinde çalışabilirler. Bu alanlarda ara eleman kadrolarında çalışmaya başlayıp, uzman kadrolarında çalışmak üzere kariyerlerini geliştirebilirler.
Dış Ticaret Programı mezunlarının çalışabileceği sektörlerin başlıcaları: İthalat, İhracat, Gümrük, Lojistik, Finans, Bankacılık olarak sıralanmaktadır.
Dış Ticaret Programında okuyan bir öğrenci; Genel Ağırlıklı Not Ortalaması (GANO) ile Bankacılık ve Sigortacılık, İşletme Yönetimi, Lojistik, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, İnsan Kaynakları ve Yönetimi gibi yakın programlara; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)'nin yapmış olduğu sınav skoru ile de Dış Ticaret Programını kazandığı akademik yılda almış olduğu puanın yettiği herhangi bir programa geçiş yapabilir.
Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Kılavuzuna göre Dış Ticaret Programından dikey geçiş yapılabilecek bölümler şu şekilde sıralanmaktadır:
Kaynak: 2022 DGS Kılavuzu - Tablo-2. Ön Lisans Mezuniyet Alanlarına Göre Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları
https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2022/DGS/Tablo-2_13052022.pdf