Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Dış Ticaret önlisans programının Mezunları, ithalat ve ihracat yapan şirketlerde, dış ticaret müsteşarlığında, finans kuruluşlarında, uluslararası ticaret ve lojistik şirketlerinde, bankaların kambiyo bölümlerinde ve gümrük işletmelerinde çalışabilirler. Bu alanlarda ara eleman kadrolarında çalışmaya başlayıp, uzman kadrolarında çalışmak üzere kariyer geliştirebilirler.

Çalışma Olanakları

Dış Ticaret Programı mezunlarının çalışabileceği sektörlerin başlıcaları: İthalat, İhracat, Gümrük, Lojistik, Finans, Bankacılık olarak sıralanmaktadır.

Yatay Geçiş

Dış Ticaret Programı'nda okuyan bir öğrenci Genel Ağırlıklı Not Ortalaması (GANO) ile Bankacılık ve Sigortacılık, İşletme Yönetimi, Lojistik, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, İnsan Kaynakları ve Yönetimi gibi yakın programlara; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin yapmış olduğu sınav skoru ile de Dış Ticaret Programı'nı kazandığı akademik yılda almış olduğu puanının yettiği herhangi bir programa geçiş yapabilir.

Dikey Geçiş

DGS Kılavuzuna göre "Dış Ticaret" programının geçiş yapabileceği bölümler şu şekilde sıralanmaktadır:

*BANKACILIK

*ULUSLARARASI TİCARET VE İŞLETMECİLİK

*ULUSLARARASI TİCARET VE LOJİSTİK

*YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ

Kaynak: 2022 DGS Kılavuzu - Tablo-2. Ön Lisans Mezuniyet Alanlarına Göre Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları