Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Ergoterapistler aynı zamanda ilgili yüksek lisans ve doktora eğitimi ile akademik kariyerlerine devam edebilir.Ergoterapistler hastanelerde, kliniklerde, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, okullarda, ev bakımı programlarda, toplum sağlık merkezlerinde, huzurevlerinde, fabrika ve işyerlerinde çalışabilirler. Günümüzde mezunlarımızın çalışmayı en çok tercih ettikleri alanlar ise devlet hastaneleri ve özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleridir.Ergoterapistler, yüksek lisans ve doktora çalışması yaparak akademik kariyer basamaklarında ilerleyebilir. Çalışma alanlarına bağlı olarak çeşitli kurum ve kuruluşlarda çalışabilir ve görev alabilirler.

Çalışma Olanakları

Yatay Geçiş

Bu programa kayitli öğrenciler sağlik bilimleri bölümleri arasinda yatay geçiş yapabilirler

Dikey Geçiş