Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Mezunlar; Dil ve Konuşma Terapisti ünvanı alarak özel klinik ve rehabilitasyon merkezlerinde, halk sağlığı merkezlerinde, araştırma enstitüleri veya üniversitelerde, işitme engelliler okullarında ve okul öncesi eğitim programlarında görev yapabilirler. Lisans eğitiminin ardından yüksek lisans ve doktora programlarını tamamlayabilirler.

Çalışma Olanakları

Lisans programından mezun olup dil ve konuşma terapisti unvanına sahip mezunların görev yapabileceği birimler: Üniversitelerin Tıp Fakültesi Hastaneleri, Devlet Hastaneleri, Özel Hastaneler, Askeri hastaneler, Sağlık Ocağı, Yaşlı bakımevleri, Rehabilitasyon merkezleri, Resmî ve özel eğitim merkezleri, Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Merkezleri, Üniversiteler ve Özel kliniklerdir.

Yatay Geçiş

Programa kayıtlı öğrenciler sağlık bilimleri bölümleri arasında yatay geçiş yapabilirler.

Dikey Geçiş