TR EN

Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Kariyer Olanakları

Gastronomi Bölümü mezunları kamu ve özel kuruluşlarda yeme ve içme ile ilgili her türlü ortamda çalışma olanağına sahip olurlar. Ağırlıklı olarak beş yıldızlı otel mutfakları, yiyecek-içecek işletmeleri, işyeri mutfakları, kruvaziyerler, toplu beslenme ve yemek sistemleri -catering şirketleri gibi yerlerde gastronomi uzmanı, yönetici, şef, şef yardımcısı, kısım şefi, pastane şefi, gibi pozisyonlara sahip olan mezunlarımız ek olarak gastronomi ile ilgili kitap yazarlığı, yazılı ve görsel medya programları, blog yazarlığı, akademik alanlarda çalışma olanakları bulabilirler.

Çalışma Olanakları

Dört yillik lisans program süresini başariyla tamamlayabilen öğrencilerimiz ulusal ve uluslararasi beş yildizli otellerin mutfak ekibinde veya yiyecek içecek bölümlerinde; restoranlarin mutfak ya da işletme departmanlarinda, gida işletmelerinin ürün geliştirme bölümlerinde (ARGE), yiyecek-içecek sektöründe eğitim veren kurumlarda ve görsel-basili yayin kuruluşlarinda alanlarini temsilen çalişabilirler.

Yatay Geçiş

Gastronomi bölümü ön lisans/lisans programlarına “Yükseköğretim Kurumlarında ön lisans ve Lisans düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift ana dal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” doğrultusunda kontenjan dâhilinde yatay geçişle öğrenci kabul etmektedir.

Dikey Geçiş

Gastronomi Bölümü mezunları kamu ve özel kuruluşlarda yeme ve içme ile ilgili her türlü ortamda çalışma olanağına sahip olurlar. Ağırlıklı olarak beş yıldızlı otel mutfakları, yiyecek-içecek işletmeleri, işyeri mutfakları, kruvaziyerler, toplu beslenme ve yemek sistemleri -catering şirketleri gibi yerlerde gastronomi uzmanı, yönetici, şef, şef yardımcısı, kısım şefi, pastane şefi, gibi pozisyonlara sahip olan mezunlarımız ek olarak gastronomi ile ilgili kitap yazarlığı, yazılı ve görsel medya programları, blog yazarlığı, akademik alanlarda çalışma olanakları bulabilirler.