Yeni Medya ve İletişim bölümümüzden mezun olan öğrencilerimiz başta medya olmak üzere, özel ve kamu kuruluşlarının iletişim bölümlerinde çalışma imkanına da sahip olmaktadırlar. Öğrencilerimiz geleceğin meslekleri arasında gösterilen, yeni medya uzmanı ve iletişim uzmanı gibi pozisyonların yanı sıra, aslen medyanın temel yapı taşlarını oluşturan muhabir, editör, yayın koordinatörü, yayın yönetmeni, araştırmacı ve eleştirmen gibi görevlerde de çalışabilirler. Akademik alanda kariyer düşünen öğrencilerimiz ise, diledikleri takdirde gerekli koşulları yerine getirerek akademik kariyerlerine de devam edebilirler.
Akademik alanda Yeni Medya ve İletişim bölümünden mezun olan öğrenciler; gazete, dergi, internet yayıncılığı, yayınevleri, kamu ve özel basın kuruluşları, televizyon, radyo, sosyal medya ajansları, reklam ajansları, basın halkla ilişkiler danışmanlıkları, haber ajansları, kamu ve özel sektördeki basın halkla ilişkiler ve kurumsal iletişim birimlerinde çalışabilmektedir.
Yeni Medya ve İletişim bölümü, önlisans/lisans programlarına “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” doğrultusunda kontenjan dahilinde yatay geçişle öğrenci kabul etmektedir.
Yeni Medya ve İletişim bölümüne Dikey Geçiş ile geçmek isteyen tüm öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı'na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından yerleştirilirler. Tüm şartları gerçekleştiren öğrenciler okulumuzda 4 yıllık lisans eğitimi almaya hak kazanırlar. Ayrıca İstanbul Gelişim Üniversitesi ön lisans öğrencileri DGS ile ücretli kontenjanı kazandıkları takdirde, yüzde 50 burslu okuma imkanına sahip olurlar.