SOSYAL HİZMET KURAMLARI I DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

SHY243 SOSYAL HİZMET KURAMLARI I 3 4 4 6

Barbra Teater, Sosyal Hizmet Kuram ve Yöntemleri, Çev. Ed. Abdullah Karatay, Ankara: Nika, 2016. Bölüm I. Yöntem ve Kuramlara Giriş Bölüm 2. Sistem Kuramı ve Ekolojik Yaklaşım Bölüm 3. Güçler Perspektifi Bölüm 4. Güçlendirme ve Dilin Kullanımı Bölüm 5. Sosyal İnşacılık Bölüm 6. Feminist Teori Bölüm 7 Kişi Merkezli Yaklaşım Bölüm 8 Motivasyonel Görüşme Bölüm 9 Bilişel Davranışçı Terapi Bölüm 10 Çözüm Odaklı Yaklaşım Bölüm 11 Görev Merkezli Sosyal Hizmet Bölüm 12 Kriz Müdahalesi Bölüm 13 Toplumla Çalışma Bölüm 14 Grup Çalışması Neil Thompson, Kuram ve Uygulamada Sosyal Hizmeti Anlamak, Çev., Cankurtaran Öntaş, Ankara: Dipnot Yayınları, 2016. Bölüm 3. Bilgi Temeli Bölüm 4. Beceri Temeli Bölüm 5. Değer Temeli Bölüm 6. İyi Uygulamayı Başarmak Bölüm 7. Engellerle Karşılaşınca Akço-Bilen, Seda. (2019). Çocuk Adalet Sistemi İçerisinde Sosyal Hizmet Uzmanının Rolü. Sosyal Hizmet Dergisi. S.1. s. 66-73. Cesur Ceylan, “Türkiye’de Çocuk Adalet Sistemi (Örnek Vaka İncelemesi),” Sosyal Hizmet ve Öteki Disiplinlerarası Yaklaşım, Haz. Pınar Akkuş, Özgür Başpınar Aktükün, İstanbul: Bağlam Yayınları s. 224-231. Arzu İçağasıoğlu Çoban, Işıl Bulut, Cinsel İstismara Uğramış Ergen Kızlarla Grup Odaklı Sosyal Hizmet Uygulaması, Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi, 2016, 1(1), 80-94. Sema Buz, Feminist Sosyal Hizmet Uygulaması, Toplum ve Sosyal Hizmet, Cilt. 20, Sayı 1., Nisan 2019. Duru, S., Kalaycı, E. (2017). ‘Yaşlı Ayrımcılığının Önlenmesinde Sosyal Hizmet Uzmanının Rolü’. Social Sciences Studies Journal (SSSJournal). 3:7,s. 1394-1399. Gülkan, Melike ve Maide F.Güldüren. (2019). Örnek Kurgusal Vaka Üzerinden Okul Sosyal Hizmeti Yaklaşımı (Yedi Basamaklı Müdahale]. Sosyal Hizmet Dergisi. S.1. s.55-65. Acar Hakan, Arzu İçağasıoğlu- Çoban ve Gonca Polat. (2017). Sosyal HizmetlerdeYanlış Uygulamalar, Etik İhlaller ve Sorunlara İlişkin Bir Araştırma.