RESTORATİF DİŞ TEDAVİSİ I DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

DHF213 RESTORATİF DİŞ TEDAVİSİ I 3 6 4 8

1. Dişin tüm sert dokularını tanır ve histolojisini açıklar. 2. Çürüğün tanımını yapar, etyolojisi, mikrobiyolojisi ve histopatolojisini açıklar. 3. Restoratif diş tedavisinde kullanılan alet ve cihazları sıralar. 4. Kavite açma prensiplerini açıklar. 5. Güncel simanları sıralar. 6. Amalgamın fiziksel ve kimyasal tüm özelliklerini ve uygulanışını açıklar. 7. Adeziv diş hekimliğini açıklar. 8. Mine ve dentine adezyonu tüm mekanizmaları ile birlikte açıklar. 9. Kompozit reçineleri giriş düzeyinde açıklar. 10. Polimerizasyon büzülmesini açıklar ve önlenmesi ile ilgili tüm yaklaşımları sıralar. 11. Bitirme, Polisaj ve cila işlemlerini açıklar. Hazırlanmış sabun modeller üzerinde teorisi bilinen tüm kavite preparasyonlarını uygular. 12. Akrilik çene ve plastik dişler üzerinde teorisi bilinen tüm kavite preparasyonlarını uygular. 13. Çekilmiş insan dişleri üzerinde teorisi bilinen tüm kavite preparasyonlarını uygular. 14. Preparasyonu biten kavitelere güncel tüm siman uygulamalarını başarılı bir şekilde yapar. 15. Amalgam hazırlanması, kaviteye yerleştirilmesi, kondensasyonu, modelajı ve cila işlemlerini başarı ile uygular. 16. Her türlü kaviteye Kompozit Rezin uygulamalarını başarı ile yapar. 17. Pratik uygulamalar ile edindiği tüm bilgi, beceri ve deneyimleri Fantom laboratuarında gerçeğine en yakın bir şekilde başarı ile uygular.