| Besinlerin yapısında bulunan karbonhidrat, protein, lipit, vitamin ve minarellerin fiziksel, kimyasal ve fonksiyonel özelliklerini açıklar. |
| Besinlerin raf ömrünü sınırlayan başlıca kimyasal reaksiyonları uygular. |
| Besinlerin kimyasal analizlerinde uygulanan temel laboratuvar tekniklerini uygular. |
| Besin analizlerinin sonuçlarını raporlar. |
| Analiz sonuçlarını öğrendiği bilgilerle ilişkilendirir. |
| Besin analizlerinde temel nitel/nicel becerileri kullanır. |
| Besinlerdeki suyun ve su aktivitesinin önemini açıklar. |
| Çözeltilerin konsantrasyonlarını hesaplar. |
| Besinlerdeki nem oranı ve kuru madde miktarlarını hesaplar. |
| Besinlerdeki su aktivitesini hesaplar. |
| Besinlerin işlenmesi esnasında meydana gelen temel kimyasal reaksiyonlara yanıt verir. |