HAVACILIK KURALLARI I DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

HEE305 HAVACILIK KURALLARI I 5 3 3 3

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) Havacılıkla ilgili uluslararası ve ulusal mevzuatı açıklar, mevzuat uygulamaları hakkında farkındalık oluşturur. Havacılık mevzuatıyla ilgili ulusal ve uluslararası uygulamaları karşılaştırarak analiz eder. Ulusal ve uluslararası havacılık örgütlerini tanımlar, bu örgütlerin havacılık endüstrisi ile ilişkilerine açıklık getirir. Havacılıkla ilgili uluslararası sözleşmeler ve konvansiyonları ana hatlarıyla açıklar ve sivil havacılık sektörüne etkilerini değerlendirir. Uluslararası sivil havacılık sözleşmesi eklerini (Annex) açıklar, ekleri havacılık endüstrisi ile ilişkilendirir.