YAZ STAJI II DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

UCK382 YAZ STAJI II 6 0 0 5

Buna göre stajda öğrencilerden beklenen çalışmalar, aşağıda verilen hususlardan ilgili olanları kapsamalıdır: 1. Bir önceki stajda yanıtlanması beklenen tüm sorular, üçüncü sınıfta alınan Uçak Mühendisliği derslerinin ışığında bu stajda da göz önünde bulundurulmalıdır. 2. Stajın yapıldığı işletmenin örgüt şemasındaki üst ve orta basamak yöneticilerin yetki ve sorumluluklarının ilgili havacılık otoritesi regülasyonlarına (Part21 J, Part21 G, Part145, Part M vb.) uygunluğunun nasıl sağlandığı konusunda bilgi verilmesi. 3. Firmadaki Kalite Yönetim Sistemi ya da kalite kontrol etkinliklerinin incelenerek bilgi verilmesi. 4. Üretim, bakım ve diğer faaliyetlere yönelik süreçler arasında akışın incelenerek açıklanması. 5. İşletmede staj yaptığı alanda kullanılan, mühendislik fonksiyonlarına yönelik analiz ve tasarım çalışmaları, maliyet analizleri, kalite yönetimi, proje yönetimi etkinlikleriyle ilgili paket programların açıklanması. 6. Yapılan staj çalışması bir analiz ya da tasarımı içeriyorsa ilgili süreçlerin yazılması.