TEMEL STRÜKTÜR VE YAPI BİLGİSİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

IMP216 TEMEL STRÜKTÜR VE YAPI BİLGİSİ 3 3 3 5

Bu dersin sonunda öğrenci aktarılan bilgiler doğrultusunda proje dersinde verilen konuları yapabilmek için yöntem kazanır
Üç boyutlu düşünebilme ve düşündüğünü kâğıda aktarabilme yani sunum becerisi yeterliği kazandırır.
Öğrenci ve öğretim elemanı arasında bire bir görüşme ile proje sürecinin birlikte yürütülmesi, görsel malzeme destekli konu anlatımı ve araştırılması ders içi ve dış uygulamalar ve meslek adamlarıyla birlikte görüşmeler yapılması ile ders ortak çalışılır
Plan ve tefriş seçimi, alternatif aramalar, verilen karar ile projelendirme aşaması ve kesitler ile cephe görünüşleri çizimleri ve maket yapımları ile ders yürütülür.