TR EN

İŞÇİ BESLENMESİ (SEÇİMLİK DERS I) DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
BEY312 İŞÇİ BESLENMESİ (SEÇİMLİK DERS I) 6 3 3 6

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili terimleri tanımlar.
Bireylerin yaptıkları işlere uygun enerji ve besin ögesi ihtiyaçlarını hesaplar.
İşçi beslenmesi ile ilgili beslenme ilkelerini açıklar.
Beslenmenin iş verimliliği üzerine etkisini açıklar.
Meslek gruplarının özelliklerine göre menü planlar.
Beslenme yetersizliği ile iş kazaları arasındaki ilişkiyi açıklar.
İş yerinde sağlıklı besin seçimlerini tartışır.
Beslenmenin iş verimliliğine etkisini yorumlar.