Kodu | Dersin Adı | Yarıyıl | Süresi(T+U) | Kredisi | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|
BEY312 | İŞÇİ BESLENMESİ (SEÇİMLİK DERS I) | 6 | 3 | 3 | 6 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
---|
İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili terimleri tanımlar. |
Bireylerin yaptıkları işlere uygun enerji ve besin ögesi ihtiyaçlarını hesaplar. |
İşçi beslenmesi ile ilgili beslenme ilkelerini açıklar. |
Beslenmenin iş verimliliği üzerine etkisini açıklar. |
Meslek gruplarının özelliklerine göre menü planlar. |
Beslenme yetersizliği ile iş kazaları arasındaki ilişkiyi açıklar. |
İş yerinde sağlıklı besin seçimlerini tartışır. |
Beslenmenin iş verimliliğine etkisini yorumlar. |