GIDA TASARIMI VE DUYUSAL ANALİZ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
Kodu |
Dersin Adı |
Yarıyıl |
Süresi(T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
GSY224 |
GIDA TASARIMI VE DUYUSAL ANALİZ |
4 |
3 |
3 |
6 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
Reçete tasarlamak için formülasyon ve duyusal farkları belirterek yorum yapar. |
Gastronomi bilimine destek için uygun gıda formülasyonu ve duyusal analiz ilkelerini değerlendirir. |
Reçetede sorunu çözmek için gıdaların kalite özelliklerini kullanarak formülasyonu yeniden düzenler. |
Gıda tasarımlarını ve duyusal analiz sonuçlarını karşılaştırır. |