Amaç ve Hedefler

Programın Amacı

Bölümün amacı, havacılık sektöründeki işletmelerin yönetiminde ve hava alanlarında yer hizmetlerinde çalışacak kadroları en çağdaş ve güncel bilgi ve vasıflarla donatmak, sektörde en başarılı şekilde hizmet verecek şekilde yetiştirmektir. Ayrıca, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü, havacılık sektöründe teorik ve pratik bilgiye sahip deneyimli ve bilgili öğrenciler yetiştirmenin yanında, ileri düzeyde bilimsel çalışmalara ve araştırmalara da katkıda bulunabilecek, havacılık alanında deneyimli yöneticiler ve eğiticiler yetiştirmeyi de amaçlamaktadır.

Programın Hedefi

Havacılık Yönetimi Bölümü’nün hedefi sektörde faaliyet gösteren işletmelerin hem güncel hem de gelecekteki ihtiyaçlarını karşılayabilecek bilgi ve beceriye sahip adayların yetiştirilmesidir. Öğrenciler Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği lisans derecesiyle profesyonel kapasitelerinin güçlenmesini sağlayacak ve havacılığın farklı disiplinlerinde lider konumlarında rol üstlenmelerine yardım edecek zengin bir akademik bilgi birikimine sahip olacaklardır.