Kodu | Dersin Adı | Yarıyıl | Süresi(T+U) | Kredisi | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|
GKP212 | GIDA MUHAFAZA YÖNTEMLERİ | 3 | 3 | 3 | 4 |
AMAÇ VE İÇERİK |
|
---|---|
Amaç: | Bu ders kapsamında öğrencilere; gıdaların fiziksel ve kimyasal niteliklerine bağlı, raf ömürlerini artırmak amacı ile farklı geleneksel ve modern teknolojilerin temel işleme yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır. |
İçerik: | Bu ders; geçmişten günümüze gelen tüm gıda muhafaza teknikleri (kurutma, dondurma, ektrüzyon, pastörizasyon, fermantasyon, depolama vb.), bu alanda kullanılan katkı maddeleri konusundaki temel bilgileri ve meyve-sebze işleme teknolojisinde uygulanan temel laboratuvar bilgilerini içerir. |