TR EN

GIDA MUHAFAZA YÖNTEMLERİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GKP212 GIDA MUHAFAZA YÖNTEMLERİ 3 3 3 4

AMAÇ VE İÇERİK

Amaç: Bu ders kapsamında öğrencilere; gıdaların fiziksel ve kimyasal niteliklerine bağlı, raf ömürlerini artırmak amacı ile farklı geleneksel ve modern teknolojilerin temel işleme yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
İçerik: Bu ders; geçmişten günümüze gelen tüm gıda muhafaza teknikleri (kurutma, dondurma, ektrüzyon, pastörizasyon, fermantasyon, depolama vb.), bu alanda kullanılan katkı maddeleri konusundaki temel bilgileri ve meyve-sebze işleme teknolojisinde uygulanan temel laboratuvar bilgilerini içerir.