İMPLANT ÜSTÜ PROTEZLER DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

DPP208 İMPLANT ÜSTÜ PROTEZLER 3 3 2 4

Amaç: Bu dersinin amacı, öğrencilere implant destekli protezlerin tasarımı, yapımı ve uygulaması hakkında kapsamlı bir eğitim vermektir. Bu ders, implantların diş eksikliği olan hastalara nasıl başarılı bir şekilde rehabilitasyon sağlayacağını ve doğal diş yapısını en iyi şekilde taklit edebileceğini öğretmeyi amaçlar.
İçerik: İmplantların tanımı ve işlevleri: Öğrencilere, implantların ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve neden diş eksikliğinin tedavisinde önemli bir seçenek olduğunu anlatmak. İmplant üstü protezlerin tipleri: Öğrencilere, implant üstü protezlerin farklı tiplerini (sabit, hareketli, tam, kısmi) ve kullanım alanlarını öğretmek. İmplant cerrahisi ve planlaması: İmplant üstü protezlerin başarılı bir şekilde uygulanması için implant cerrahisi ve planlamasının önemini vurgulamak. Diş eksikliği değerlendirmesi: Diş eksikliği olan hastaların ağız yapısının ve ihtiyaçlarının değerlendirilmesi. İmplant üstü protez tasarımı: İmplantların pozisyonuna uygun olarak uygun protez tasarımının yapılması. Protez materyalleri: İmplant üstü protezler için uygun materyallerin seçimi ve avantajları. İmplant üstü protez yapım teknikleri: Öğrencilere, diş teknisyenleri ile birlikte işbirliği yaparak implant üstü protezlerin yapım sürecini öğretmek. Fonksiyon ve estetik: İmplant üstü protezlerin hem fonksiyonel hem de estetik açıdan hasta ihtiyaçlarına uygun şekilde tasarlanmasının önemi. Hastalarla iletişim: Hastalarla etkili iletişim kurma ve tedavi planı hakkında onları bilgilendirme becerisi. Bakım ve takip: İmplant üstü protezlerin bakımı, temizliği ve düzenli takibi konusunda bilgilendirme.