HASSAS TUTUCULAR DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

DPP210 HASSAS TUTUCULAR 3 2 2 4

Amaç: öğrencilere diş protezleri alanında hassas tutucuların kullanımı, tasarımı ve uygulaması konusunda kapsamlı bir anlayış ve beceri kazandırmaktır. Bu ders, diş protezlerinin daha doğru ve güvenilir bir şekilde sabitlenmesine yardımcı olan hassas tutucuların önemini vurgulamaktadır.
İçerik: Hassas tutucuların tanımı ve işlevleri: Öğrencilere, hassas tutucuların diş protezlerinin yerleştirilmesi ve sabitlenmesindeki rolünü açıklamak. Hassas tutucu materyalleri ve özellikleri: Öğrencilere, farklı hassas tutucu materyallerinin avantajlarını ve dezavantajlarını öğretmek ve uygun malzemeyi seçme becerisi kazandırmak. Hassas tutucu tasarımı ve uygulaması: Öğrencilere, hastanın ağız yapısını değerlendirerek uygun hassas tutucu tasarımını yapma ve uygulama yeteneği kazandırmak. Klinik uygulama ve teknik beceriler: Öğrencilere, diş protezlerinin hassas tutucularını doğru bir şekilde yerleştirme ve ayarlama becerisi kazandırmak.