GRAPHIC COMUNICATION I DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

ARC113 GRAPHIC COMUNICATION I 5 4 2 4

Amaç: Ders, tasarımın temel prensiplerine odaklanarak, bunları görsel ve grafik anlatım teknikleriyle ilişkilendirmektedir. Öğrencilerin grafik yöntem ve araçlarla tanışmasıyla üç boyutlu obje ve hacimleri analiz ve dokümente etme, yenilerini tasarlayabilme becerileri kazanmaları amaçlanmaktadır. Bu sayede öğrenciler takip eden dönemlerde mimari proje ve diğer uygulamalı derlerinde kullanmaları gerekecek görsel anlatım becerilerine sahip olacaklardır.
İçerik: Çizim görsel düşüncenin ilk aracıdır. Teknik çizim de mimarlığın problem çözümünde rasyonel bir temsil yöntemidir. Öğrencilere temel geometric şekiller üzerinde yapılacak uygulamalarla temel el çizim becerileri ve teknik çizim prensipleri öğretilecektir.