TR EN

KABİNDE GENEL SERVİS USULLERİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
SKP160 KABİNDE GENEL SERVİS USULLERİ 2 3 3 3

AMAÇ VE İÇERİK

Amaç: Uçuş öncesi, uçuş esnası ve uçuş sonrası yolculara ilişkin verilecek hizmetlerin öğrenilmesi, havayolu işletmelerinin ikram tedarik süreçleri hakkında genel bilgi sahibi olunması, kabin içerisinde ikram edilen ürünlere ve hizmetlere ilişkin genel bilgi sahibi olunması amaçlanır.
İçerik: Uçuş esnasında ikram edilecek yiyecek ve içeceklerin hazırlanması ve farklı uçuş sınıflarına göre kabin içi servis usulleri öğrenilmesi, günün farklı saatine ilişkin ikram prosedürlerinin öğrenilmesi konularını kapsar.