TR EN

PATHOPHYSIOLOGY OF DIET RELATED DISEASES DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
BEY247E PATHOPHYSIOLOGY OF DIET RELATED DISEASES 3 3 3 6

AMAÇ VE İÇERİK

Amaç: Diyetisyen adayı öğrencileri gelecekte karşılaşacakları beslenme ile ilintili hastalıklar ve bu hastalıklarla ilgili biyokimyasal bulgular ile bunların yorumlanması hakkında bilgilendirmek.
İçerik: Giriş, dersin genel tanımı, amacı, hedefleri, beklentiler; Obezite, insülin direnci, insülin direnci hesabı (yetişkin ve çocuk için) Obezitede biyokimyasal değişiklikler Diyabet, diyabette biyokimyasal değişiklikler Vaka sunumu Kardiyovasküler hastalıklar, kardiyovasküler hastalıklarda biyokimyasal değişiklikler Kanser ve türleri Kanser türlerine göre oluşan biyokimyasal değişiklikler Böbrek hastalıkları, türleri ve biyokimyasal değişiklikler