TR EN

Genel Bilgiler

Programın Amacı

Tipografi ve basılı grafik tasarım alanlarında her türlü proje gerçekleştirebilecek ve projenin tasarım sürecinde ortaya çıkan problemlerle ilgili çözüm geliştirebilecek ve tasarım sürecini tasarımın çevre ve toplumla uyumlu, sürdürülebilir bir tasarım olmasını sağlayacak profesyonel grafik tasarımcılar yetiştirmektir.

Programın Hedefi

Grafik Tasarımı bölümünün hedefi  görsel iletişimde tipografi, form, görsel tasarım, baskı süreci, ambalaj, illüstrasyon ve alanın gerektirdiği diğer bilgileri organize ederek grafik tasarım alanında yetkinlikle üretimler yapabilecek profesyonel tasarımcılar yetiştirmektir.

Kariyer Olanakları

Grafik tasarım bölümünden mezun olan öğrenciler reklam ajanslarında, grafik tasarım şirketlerinde, matbaalarda, yayınevlerinde, ambalaj şirketlerinde, özel sektördeki diğer şirketlerin reklam departmanlarında ve benzer faaliyet alanlarında çalışabilirler.

Bölümün Geleceği

Bölümün Geleceği

Tüm dünyamız dijitalleşirken estetik anlayışımız, sanatımız ve eğlencemiz de dijitalleşiyor. NFT teknolojisinin de hayatımıza girmesiyle dijital sanat yepyeni bir aşamaya geçti. Metaverse ise yepyeni sanal bir evren sunuyor. Bu sanal evrenin güzel görünmesini sağlayacak grafik tasarımı uzmanlarına olan ihtiyaç her geçen gün artmaya devam edecek. Grafik Tasarımı bölümünün hedefi  görsel iletişimde tipografi, form, görsel tasarım, baskı süreci, ambalaj, illüstrasyon ve alanın gerektirdiği diğer bilgileri organize ederek grafik tasarım alanında yetkinlikle üretimler yapabilecek ve çağı yakından takip edebilecek profesyonel tasarımcılar yetiştirmektir.

 

Kimler Seçmeli

Kimler Seçmeli

Grafik Tasarımı, görsel estetik kaygıları olan yeniliğe ve tasarım trendlerine meraklı, bilgisayar programlarıyla uğraşmayı seven, düşüncelerini görselleştirebilen kişiler veya bu konuda kendini geliştirmek isteyenler için uygun bir tercih olabilir.

 

 

Çalışma Alanları

Grafik Tasarım Bölümü mezunları; Reklam ajanslari, matbaa, freelance tasarımcı, basım sektörü, yayın evleri, sinema ve televizyon sektörü, fotoğraf stüdyoları, kişisel çalışma olanakları ve görsel iletişim sektörlerinin grafik alanlarında çalışma imkanı bulabilmektedirler.

Yatay Geçiş İle Geçilen Programlar

Üniversitemiz ön lisans/lisans programlarına “Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” doğrultusunda kontenjan dahilinde yatay geçişle öğrenci kabul etmektedir. 

Dikey Geçiş İle Geçilen Programlar

Bölümümüze Dikey Geçiş ile geçmek isteyen tüm öğrenciler, ‘Dikey Geçiş Sınavı’na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından yerleştirilirler.