Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Grafik tasarım bölümünden mezun olan öğrenciler reklam ajanslarında, grafik tasarım şirketlerinde, matbaalarda, yayınevlerinde, ambalaj şirketlerinde, özel sektördeki diğer şirketlerin reklam departmanlarında ve benzer faaliyet alanlarında çalışabilirler.

Çalışma Olanakları

Grafik Tasarım Bölümü mezunları; Reklam ajanslari, matbaa, freelance tasarımcı, basım sektörü, yayın evleri, sinema ve televizyon sektörü, fotoğraf stüdyoları, kişisel çalışma olanakları ve görsel iletişim sektörlerinin grafik alanlarında çalışma imkanı bulabilmektedirler.

Yatay Geçiş

Üniversitemiz ön lisans/lisans programlarına “Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” doğrultusunda kontenjan dahilinde yatay geçişle öğrenci kabul etmektedir.

Dikey Geçiş

Bölümümüze Dikey Geçiş ile geçmek isteyen tüm öğrenciler, ‘Dikey Geçiş Sınavı’na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından yerleştirilirler.