Tasarım kavramı, günümüzde modern yaşamın gerekliliği haline gelmiştir. İç mekân tasarımı; mobilya, inşaat, mimarlık ve iç mimarlık sektörleri ile iç içe tasarım faaliyetlerini buluşturan önemli sektörlerden biridir. Binaların iç kısımlarının düzenlenmesi için; tasarı yetenekleri ile el çizimleri ve teknolojiyi kullanarak teknik çizim yapabilen, tasarladığı mekânların gerçek hayata geçmesi için gerekli bilgi ve teknik donanımı edinmiş, bağımsız tasarlama ve çalışma güvenine sahip, aynı zamanda takım çalışmalarına uyum gösterebilen tasarımcılar yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca sorumluluk ve etik kuralların bilincinde, iç mekân tasarımı alanında ileride iç mimarlık eğitimi de alabilecek, sektöre katkı sağlayacak nitelikte aldıkları teknik bilgi içerikli eğitim ile hayal gücü ve yaratıcılıklarını geliştiren çağdaş tasarımcılar yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.
Programımızın hedefi; bilgi ve yaratıcılık becerileri yüksek, meslek gereklerini üst düzeyde uygulayabilecek, nitelikli elemanlar yetiştirmektir. Öğrencilerimizin dekorasyon konusunda gelişimlerini ve ilgili sektörlere katkı sağlayacak niteliklere sahip olmalarını sağlamak; bu doğrultuda aynı zamanda lisans eğitimine uygun eğitim vermek, programımızın diğer hedeflerini oluşturmaktadır.
Mezun olan öğrencilerimiz; kamu kurumlarında tekniker/iç mekân tasarımcısı unvanı ile istihdam edilebilmektedirler. İç Mekân Tasarımı Programından mezun olan öğrencilerimiz; mimarlık bürolarında, mobilya üretimi ile ilgili sektörde ve iç mekânda kullanılan süsleyiş unsurlarının çizim ve üretimini yapan iş yerlerinde istihdam edilebilirler. İç mimarlık alanında lisans eğitimi alma ve devamında akademik kariyerlerine devam etme; iyi bir tasarımcı olacak şekilde kendisini yetiştirerek sektörde başarılı bir kariyere sahip olma imkânları bulunmaktadır.
Tasarım kavramı tüm dünyada her gün değişen, gelişen bir olgudur. Dijitalleşme ve teknolojinin gelişimi ile birlikte tüm yaşayanlar için yaşanabilir, sürdürülebilir, estetik iç mekan tasarımları sağlamak gerekmektedir. Her geçen gün sayısı oldukça artan nüfus sebebiyle yapılaşmalar da artmaktadır. Bu sebeple yaşanılabilir alanlarımız oldukca kısıtlanmaktadır. Bu doğrultuda insana saygılı, etik kurallara uygun, ergonominin ve tasarımın ön planla tutularak ortayan çıkarılan projelere ve tasarımcılara daha fazla ihtiyaç duyulacaktır.
İç Mekan Tasarımı Programını, araştırabilecek, yeniliğe ve gelişime kolay adapte olabilecek, güncel teknoloji ve tasarım yaklaşımlarını takip edebilecek, detay çalışmayı sevebilecek, estetik düşünebilecek ve hayal, kurgu kabliyeti güçlü olabilecek kişiler ve ya bu konularda kendini geliştirebilecek kişiler için uygun görülmektedir.
Mezun olan öğrenciler, mobilya ve dekorasyon atölyelerinin tasarım bölümlerinde, restorasyon firmalarında proje elemanı olarak, mimarlık ve mühendislik bürolarında çizim elemanı veya tasarımcı olarak, maket yapım bürolarında vb. sektörlerde yönetici, yönetici asistanı, yetkili, kontrolör olarak çalışabilmektedirler. Özel sektörün yanı sıra devlet kurumlarında tekniker unvanı ile görev yapabileceklerdir.
TYT taban puanı ile öğrenci alan önlisans programlarına geçiş yapabilir.
Mezun olan öğrencilerimiz aşağıdaki bölümlere dikey geçiş yaparak ön lisans eğitimlerini lisans eğitimine tamamlayabilirler: