Pastacılık ve ekmekçilik programının amacı; yiyecek içecek hizmeti sunan işletmelerdeki pastacı ve ekmekçi ihtiyacını karşılayabilecek, alanında yeterli bilgiye sahip elemanlar yetiştirmek, pastacılık alanında kendini geliştirmek isteyen kişiler için bir imkan yaratmak, yiyecek içecek işletmelerinde kaliteli ve yaratıcı ürünlerin hazırlanması ve sunulması için öğrencilere yol göstermektir.
İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulumuzda verilen eğitimle öğrencilerin;
Pastacılık ve Ekmekçilik programından mezun olan öğrencilerimiz;
Pastane şefi, pastacı, pastacı yardımcısı, baklavacı, börekçi, ekmekçi, çikolatacı gibi kariyer olanaklarına sahip olabileceklerdir.
Günümüzde insanlar dışarıda yemek yeme alışkanlığına sahiptir ve bu durum giderek çoğalmaktadır. Aynı zamanda çeşitli uygulamalardan evlere yemek siparişi vermek giderek yaygınlaşan bir durum haline gelmektedir. Bu sebeple bu alanlarda çalışacak eleman arayışı artarak devam edecektir. Bunlarla birlikte insanlar iyi yemek ve iyi restoran arayışına girmekte ve bu alana ilgileri artmaktadır.
Yemek yapmayı ve yemeyi seven, takım çalışması yapabilecek, hem zihinsel hem fiziksel olarak çalışabilecek, geniş hayal dünyası ve yaratıcılığı olduğuna inanan, damak tadına güvenen ve sosyalliği ön planda olan kişiler veya bu konuda kendini geliştirmek isteyenler için uygun bir tercih olabilir.
Yükseköğretim düzeyinde önlisans eğitim ile aşçılık alanından mezun olan bireyler “Pastacı” unvanı kazanmaktadır. Mezun olan bireyler ekmek ve pasta üretimi yapan;
ÖSYM puan türüne göre aynı puan türünde bütün programlara yatay geçiş yapılabilir.
Aşçılık programından mezun olan öğrenciler ÖSYM’nin yaptığı Dikey Geçiş Sınavında başarılı olmaları durumunda,
Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümüne dikey geçiş yapabilmektedir.