Pastacılık ve ekmekçilik programının amacı; yiyecek içecek hizmeti sunan işletmelerdeki pastacı ve ekmekçi ihtiyacını karşılayabilecek, alanında yeterli bilgiye sahip elemanlar yetiştirmek, pastacılık alanında kendini geliştirmek isteyen kişiler için bir imkan yaratmak, yiyecek içecek işletmelerinde kaliteli ve yaratıcı ürünlerin hazırlanması ve sunulması için öğrencilere yol göstermektir.
İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulumuzda verilen eğitimle öğrencilerin;
Pastacılık ve Ekmekçilik programından mezun olan öğrencilerimiz;
Pastane şefi, pastacı, pastacı yardımcısı, baklavacı, börekçi, ekmekçi, çikolatacı gibi kariyer olanaklarına sahip olabileceklerdir.
Yükseköğretim düzeyinde önlisans eğitim ile aşçılık alanından mezun olan bireyler “Pastacı” unvanı kazanmaktadır. Mezun olan bireyler ekmek ve pasta üretimi yapan;
ÖSYM puan türüne göre aynı puan türünde bütün programlara yatay geçiş yapılabilir.
Aşçılık programından mezun olan öğrenciler ÖSYM’nin yaptığı Dikey Geçiş Sınavında başarılı olmaları durumunda,
Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümüne dikey geçiş yapabilmektedir.