Yönetim Bilişim Sistemleri nedir sorusunun cevabı olarak Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü, kişi, kurum ve kuruluşların işletme ve teknoloji alanındaki çalışmalarının yapılması, uygulamalarının yönetilmesi, denetlenmesi, sorunlara çözüm üretilebilmesi, teknolojinin işletmelere dahil edilmesi, bilişim teknolojileri aracılığıyla gerekli bilgi kaynağının oluşturulması ve işletme başarılarının sürdürülmesi gibi sorunlara çözüm üretebilmek amacıyla eğitim-öğretim faaliyetlerini yürütmektedir. Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü, bu amaçla hem işletme yönetimi  hem de  bilişim teknolojileri alanında gerek işletme eğitim alanına ait ekonomi, işletme, yönetim organizasyon, pazarlama, finans, üretim yönetimi, maliye, muhasebe, istatistik, hukuk gibi derslerle gerekse teknoloji ile ilgili bilgisayar programlama, elektronik ticaret, e-pazarlama gibi Yönetim Bilişim Sistemleri dersleri ile öğrencilerine bilgi ve beceriler kazandırmaktadır.

Yönetim Bilişim Sistemleri  bölümü mezunları, dört yıllık Yönetim Bilişim Sistemleri  lisans diplomalarını aldıklarında kamu ve özel sektörlerin çeşitli departmanlarında çalışma olanaklarına sahip olurlar.  Geleceğin meslekleri arasında görülen ve hemen her türlü alanlarda çalışabilmelerini sağlayacak bilgi ve becerilerle donanmış mezunlar, muhasebe, pazarlama, bilgi işlem, finans, satış, insan kaynakları yönetimi, bilgi teknolojileri, halkla ilişkiler gibi alanlarda kendilerine istihdam olanakları yaratmaktadır. Bu alanda akademik kariyer yapmak isteyen öğrenciler ALES ve yabancı dil ( YÖKDİL , YDS ) sınavlarına girerek gerekli puanları alarak ve başvurularını yaparak yüksek lisans ve doktora eğitimi yapabilirler.

Yönetim Bilişim Sistemleri  bölümü,  “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” doğrultusunda kontenjan dahilinde yatay geçişle öğrenci kabul etmektedir.

Yönetim Bilişim Sistemleri bölümüne DGS  sınavı ile geçmek isteyen tüm öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı’na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından yerleştirilirler. Tüm şartları yerine getiren öğrenciler böylece okulumuzda dört yıllık lisans eğitimi almaya hak kazanır. Ayrıca İstanbul Gelişim Üniversitesi ön lisans öğrencileri DGS ile ücretli kontenjanını kazandıkları takdirde  yüzde 50 burslu okuma imkanına sahip olurlar.