TR EN

COST CONTROL IN FOOD AND BEVERAGE SECTOR COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
GMS218 COST CONTROL IN FOOD AND BEVERAGE SECTOR 4 3 3 7

WEEKLY COURSE CONTENTS AND STUDY MATERIALS FOR PRELIMINARY & FURTHER STUDY

Week Preparatory Topics(Subjects) Method
1 - Ders planı, işleyişi, öğrenci sorumlulukları aktarılır. İşletme, yiyecek içecek işletmesi, Gelir, Kar, Maliyet, Gider, Harcama ve Zarar Kavramları temel kavramlarına giriş yapılır. Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
2 Kitap Okuma Yiyecek İçecek İşletmelerinde Yönetim ve Organizasyon; Gelir Yönetimi Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
3 Literatür Araştırması Yiyecek İçecek Satış Tahminleri Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
4 Güncel Sektör Araştırması Satın Alma ve Teslim Alma Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
5 Kitap Okuma Yiyecek İçecek İşletmelerinde Envanter Yönetimi Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
6 Kitap Okuma Yiyecek İçecek Üretim Kontrolü Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
7 Kitap Okuma Yiyecek İçecek İşletmelerinde Fiyatlandırma, İşgücü Maliyet Kontrolü Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
8 - ARA SINAV -
9 Kitap Okuma Araştırma Ödevlerinin Sunumu, Genel Tekrar Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
10 Kitap Okuma Genel Üretim Giderlerin Kontrolü Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
11 Makale Okuma Yiyecek İçecek İşletmelerinde Finansal Analiz Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
12 Araştırma Yiyecek İçecek İşletmelerinde Gelir Kontrolü Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
13 Kitap Okuma Yiyecek İçecek Maliyet Kontrol Sistemleri Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
14 Kitap Okuma Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü Otomasyon Sistemleri Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
15 Ders Notlarıyla Genel Tekrar Araştırma Ödevlerinin Sunumu, Genel Tekrar Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -