TR EN

HAMUR TEKNİKLERİ COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
PEP155 HAMUR TEKNİKLERİ 1 4 2 6

WEEKLY COURSE CONTENTS AND STUDY MATERIALS FOR PRELIMINARY & FURTHER STUDY

Week Preparatory Topics(Subjects) Method
1 - Ders hakkında genel bilgilendirme, Unlar, Maya ve Yağlar Hakkında Bilinmesi Gerekenler -
2 - Mayalandırılarak Hazırlanan Hamurlar -
3 - Zenginleştirilmiş Hamurlar - Ekşi Hamur Hazırlama Teknikleri -
4 - Çırpılarak Hazırlanan Hamurlar -
5 - Kıyılarak Hazırlanan Hamurlar -
6 - Özleştirilerek Hazırlanan Hamurlar -
7 - Pişirilerek Hazırlanan Hamurlar -
8 - ARA SINAV -
9 - Yassı Ekmekler ve Özel Gün Ekmekleri -
10 - Yöresel Ekmekler ve Çörekler -
11 - Simit Türevleri için Hamur Hazırlama -
12 - Gevrekler için Hamur Hazırlama -
13 - Börekler için Hamur Hazırlama -
14 - Çörekler için Hamur Hazırlama -
15 - Final Proje ve Değerlendirme -
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -