TR EN

HAMUR TEKNİKLERİ COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
PEP155 HAMUR TEKNİKLERİ 1 4 2 6

Objectives and Contents

Objectives: Öğrencilerin hamur üretimi ve hamurun nasıl işlenmesi gerektiği ile fermantasyon teknolojisi, starter kültür hakkında bilgi sahibi olmaları amaçlanmakla birlikte öğrencilere un çeşitleri, maya, hamur ve ekmek çeşitleri hakkında gerekli teorik ve teknik bilgiyi sağlamaktır.
Content: Fermantasyonun tanımı, fermantasyon mikroorganizmaları,maya çeşitlerinin sağlayacağı sonuç farklılıkları, starter kültür, fermantasyon teknolojisi ile muhafaza yöntemleri , kalite özellikleri, un çeşitleri, onlara göre ekmek yapımı teknikleri, ekmek yapımında kullanılan malzemeler, doğru ekipman ve hamur tekniklerinin öğrenilmesi, değişik yöre/ülke mutfaklarındaki hamur teknikleri, fırın terminolojisi, ekipman kullanımı, formül çevirmeleri, malzemelerin fonksiyonları ve doğru un kullanımı anlatılır.