TR EN

EKMEK YAPIMI VE FIRINCILIK I COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
PEP156 EKMEK YAPIMI VE FIRINCILIK I 2 4 2 4

WEEKLY COURSE CONTENTS AND STUDY MATERIALS FOR PRELIMINARY & FURTHER STUDY

Week Preparatory Topics(Subjects) Method
1 Literatür taraması Giriş ve Ekmek Yapımına Giriş -
2 Literatür taraması Un ve Diğer Hammaddeler -
3 Literatür taraması Maya ve Fermantasyon Süreci -
4 Literatür taraması Hamur Hazırlama Teknikleri -
5 Literatür taraması Hamurun Dinlendirilmesi ve Şekil Verme -
6 Literatür taraması Ekmek Fırınlama Süreci -
7 Literatür taraması Farklı Ekmek Türleri - Beyaz Ekmek -
8 - ARA SINAV -
9 Literatür taraması Farklı Ekmek Türleri - Tam Buğday ve Çavdar Ekmeği -
10 Literatür taraması Ekmek Yapımında Kullanılan Katkı Maddeleri -
11 Literatür taraması Ekmek Pişirme ve Kalite Kontrol -
12 Literatür taraması Fırıncılıkta Hijyen ve Temizlik -
13 Literatür taraması Ekmek Üretiminde Teknolojik Yöntemler -
14 Literatür taraması Farklı Ekmek Çeşitleri ve Özel Diyet Ekmekleri -
15 Literatür taraması Ekmek Üretiminde Ekonomik ve Ticari Yönler -
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -