TR EN

EKMEK YAPIMI VE FIRINCILIK I COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
PEP156 EKMEK YAPIMI VE FIRINCILIK I 2 4 2 4

KEY LEARNING OUTCOMES OF THE COURSE UNIT (On successful completion of this course unit, students/learners will or will be able to)

Ekmek hamurunun hazırlanma aşamalarını öğrenmek (yoğurma, dinlendirme, şekil verme vb.).
Mayalanma sürecinin nasıl yönetileceğini ve bu sürecin ekmek kalitesi üzerindeki etkilerini anlamak.
Ekmek fırınlarında ısı ve nem kontrolünü sağlamak.
Ekmek yapımında hijyen kurallarına uymak, iş güvenliği önlemlerini almak.
Fırınlar, mikserler, hamur yoğurma makineleri ve diğer fırıncılık ekipmanlarının doğru kullanımını öğrenmek.