Code | Name of the Course Unit | Semester | In-Class Hours (T+P) | Credit | ECTS Credit |
---|---|---|---|---|---|
PEP156 | EKMEK YAPIMI VE FIRINCILIK I | 2 | 4 | 2 | 4 |
KEY LEARNING OUTCOMES OF THE COURSE UNIT (On successful completion of this course unit, students/learners will or will be able to) |
---|
Ekmek hamurunun hazırlanma aşamalarını öğrenmek (yoğurma, dinlendirme, şekil verme vb.). |
Mayalanma sürecinin nasıl yönetileceğini ve bu sürecin ekmek kalitesi üzerindeki etkilerini anlamak. |
Ekmek fırınlarında ısı ve nem kontrolünü sağlamak. |
Ekmek yapımında hijyen kurallarına uymak, iş güvenliği önlemlerini almak. |
Fırınlar, mikserler, hamur yoğurma makineleri ve diğer fırıncılık ekipmanlarının doğru kullanımını öğrenmek. |