TR EN

GASTRONOMİYE GİRİŞ COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
ASP157 GASTRONOMİYE GİRİŞ 1 2 2 5

WEEKLY COURSE CONTENTS AND STUDY MATERIALS FOR PRELIMINARY & FURTHER STUDY

Week Preparatory Topics(Subjects) Method
1 - Gastronominin temel kuramları Anlatım, Soru-Cevap
2 Literatür Araştırması Lezzet fizyolojisi, kültürel lezzet algılarını etkileyen faktörler Anlatım, Soru-Cevap
3 Literatür Araştırması Tarihsel mutfak gelişimi Anlatım, Soru-Cevap
4 Literatür Araştırması Yiyecek içecek işletmelerine genel bakış Anlatım, Soru-Cevap
5 Literatür Araştırması Mutfak organizasyonu Anlatım, Soru-Cevap
6 Literatür Araştırması Mutfak planlamaları Anlatım, Soru-Cevap
7 Literatür Araştırması Mutfak bölümleri Anlatım, Soru-Cevap
8 - ARA SINAV -
9 Literatür Araştırması Mutfak yönetimi Anlatım, Soru-Cevap
10 Literatür Araştırması Mutfak personeli Anlatım, Soru-Cevap
11 Literatür Araştırması Mutfak ekipman ve aletleri Anlatım, Soru-Cevap
12 Literatür Araştırması Mutfak güvenliği ve hijyeni Anlatım, Soru-Cevap
13 Literatür Araştırması Gıda satın alma ve depolama Anlatım, Soru-Cevap
14 Literatür Araştırması Çağdaş mutfak akımları Anlatım, Soru-Cevap
15 Literatür Araştırması Gastronomi ve medya Anlatım, Soru-Cevap
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -