GASTRONOMİYE GİRİŞ COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION
Code |
Name of the Course Unit |
Semester |
In-Class Hours (T+P) |
Credit |
ECTS Credit |
ASP157 |
GASTRONOMİYE GİRİŞ |
1 |
2 |
2 |
5 |
WEEKLY COURSE CONTENTS AND STUDY MATERIALS FOR PRELIMINARY & FURTHER STUDY |
Week |
Preparatory |
Topics(Subjects) |
Method |
1 |
- |
Gastronominin temel kuramları |
Anlatım, Soru-Cevap |
2 |
Literatür Araştırması |
Lezzet fizyolojisi, kültürel lezzet algılarını etkileyen faktörler |
Anlatım, Soru-Cevap |
3 |
Literatür Araştırması |
Tarihsel mutfak gelişimi |
Anlatım, Soru-Cevap |
4 |
Literatür Araştırması |
Yiyecek içecek işletmelerine genel bakış |
Anlatım, Soru-Cevap |
5 |
Literatür Araştırması |
Mutfak organizasyonu |
Anlatım, Soru-Cevap |
6 |
Literatür Araştırması |
Mutfak planlamaları |
Anlatım, Soru-Cevap |
7 |
Literatür Araştırması |
Mutfak bölümleri |
Anlatım, Soru-Cevap |
8 |
- |
ARA SINAV |
- |
9 |
Literatür Araştırması |
Mutfak yönetimi |
Anlatım, Soru-Cevap |
10 |
Literatür Araştırması |
Mutfak personeli |
Anlatım, Soru-Cevap |
11 |
Literatür Araştırması |
Mutfak ekipman ve aletleri |
Anlatım, Soru-Cevap |
12 |
Literatür Araştırması |
Mutfak güvenliği ve hijyeni |
Anlatım, Soru-Cevap |
13 |
Literatür Araştırması |
Gıda satın alma ve depolama |
Anlatım, Soru-Cevap |
14 |
Literatür Araştırması |
Çağdaş mutfak akımları |
Anlatım, Soru-Cevap |
15 |
Literatür Araştırması |
Gastronomi ve medya |
Anlatım, Soru-Cevap |
16 |
- |
FİNAL |
- |
17 |
- |
FİNAL |
- |