TR EN

GASTRONOMİYE GİRİŞ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
ASP157 GASTRONOMİYE GİRİŞ 1 2 2 5

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 - Ders Tanımı, Gastronomi Kavramının Etimolojisi, Turistik Ürün Olarak Gastronomi, Sosyal Boyutları, Gastronominin Diğer Bilimlerle İlişkisi, Gastronomi ile İlgili Temel Kavramlar, Gastronomi Eğitimi ve Kariyer Olanakları Anlatım, Soru-Cevap
2 Literatür Araştırması Gastronomi ve Yemek Tarihi I: Tarih Öncesi Çağlar ve Tarih Çağları Anlatım, Soru-Cevap
3 Literatür Araştırması Gastronomi ve Yemek Tarihi II: Orta Asya’dan Anadolu Selçuklu’ya Anadolu Mutfağı, Osmanlı Mutfağı ve Dünya Mutfak Tarihi Anlatım, Soru-Cevap
4 Literatür Araştırması Yiyecek-İçecek İşletmelerine Genel Bakış ve Menü Çeşitleri Anlatım, Soru-Cevap
5 Literatür Araştırması Mutfak Planlaması, Bölümleri, Çalışanları ve İş Güvenliği Anlatım, Soru-Cevap
6 Literatür Araştırması Mutfak Araç-Gereçleri ve İşlevleri Anlatım, Soru-Cevap
7 Literatür Araştırması Gastronomide Trendler Anlatım, Soru-Cevap
8 Literatür Araştırması Pişirme Yöntemlerine Genel Bakış Anlatım, Soru-Cevap
9 Literatür Araştırması Gastronomide Besin Grupları ve Genel Tekrar Anlatım, Soru-Cevap
10 - ARA SINAV -
11 Literatür Araştırması Mutfak İçi Gıda Hijyeni ve Yönetimi Anlatım, Soru-Cevap
12 Literatür Araştırması Türk Mutfağının Genel Özellikleri ve Bölgesel Mutfaklar Anlatım, Soru-Cevap
13 Literatür Araştırması Dünya Mutfaklarına Genel Bakış Anlatım, Soru-Cevap
14 Literatür Araştırması Gastronomi, Kültür, Sanat ve Dijitalleşme Anlatım, Soru-Cevap
15 Literatür Araştırması Genel Tekrar Anlatım, Soru-Cevap
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -