| 1 |
- |
Ders Tanımı, Gastronomi Kavramının Etimolojisi, Turistik Ürün Olarak Gastronomi, Sosyal Boyutları, Gastronominin Diğer Bilimlerle İlişkisi, Gastronomi ile İlgili Temel Kavramlar, Gastronomi Eğitimi ve Kariyer Olanakları |
Anlatım, Soru-Cevap |
| 2 |
Literatür Araştırması |
Gastronomi ve Yemek Tarihi I: Tarih Öncesi Çağlar ve Tarih Çağları |
Anlatım, Soru-Cevap |
| 3 |
Literatür Araştırması |
Gastronomi ve Yemek Tarihi II: Orta Asya’dan Anadolu Selçuklu’ya Anadolu Mutfağı, Osmanlı Mutfağı ve Dünya Mutfak Tarihi |
Anlatım, Soru-Cevap |
| 4 |
Literatür Araştırması |
Yiyecek-İçecek İşletmelerine Genel Bakış ve Menü Çeşitleri |
Anlatım, Soru-Cevap |
| 5 |
Literatür Araştırması |
Mutfak Planlaması, Bölümleri, Çalışanları ve İş Güvenliği |
Anlatım, Soru-Cevap |
| 6 |
Literatür Araştırması |
Mutfak Araç-Gereçleri ve İşlevleri |
Anlatım, Soru-Cevap |
| 7 |
Literatür Araştırması |
Gastronomide Trendler |
Anlatım, Soru-Cevap |
| 8 |
Literatür Araştırması |
Pişirme Yöntemlerine Genel Bakış |
Anlatım, Soru-Cevap |
| 9 |
Literatür Araştırması |
Gastronomide Besin Grupları ve Genel Tekrar |
Anlatım, Soru-Cevap |
| 10 |
- |
ARA SINAV |
- |
| 11 |
Literatür Araştırması |
Mutfak İçi Gıda Hijyeni ve Yönetimi |
Anlatım, Soru-Cevap |
| 12 |
Literatür Araştırması |
Türk Mutfağının Genel Özellikleri ve Bölgesel Mutfaklar |
Anlatım, Soru-Cevap |
| 13 |
Literatür Araştırması |
Dünya Mutfaklarına Genel Bakış |
Anlatım, Soru-Cevap |
| 14 |
Literatür Araştırması |
Gastronomi, Kültür, Sanat ve Dijitalleşme |
Anlatım, Soru-Cevap |
| 15 |
Literatür Araştırması |
Genel Tekrar |
Anlatım, Soru-Cevap |
| 16 |
- |
FİNAL |
- |
| 17 |
- |
FİNAL |
- |