| Kodu | Dersin Adı | Yarıyıl | Süresi(T+U) | Kredisi | AKTS Kredisi |
|---|---|---|---|---|---|
| PEP156 | EKMEK YAPIMI VE FIRINCILIK I | 2 | 4 | 2 | 4 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
|---|
| Ekmek hamurunun hazırlanma aşamalarını öğrenmek (yoğurma, dinlendirme, şekil verme vb.). |
| Mayalanma sürecinin nasıl yönetileceğini ve bu sürecin ekmek kalitesi üzerindeki etkilerini anlamak. |
| Ekmek fırınlarında ısı ve nem kontrolünü sağlamak. |
| Ekmek yapımında hijyen kurallarına uymak, iş güvenliği önlemlerini almak. |
| Fırınlar, mikserler, hamur yoğurma makineleri ve diğer fırıncılık ekipmanlarının doğru kullanımını öğrenmek. |