Code | Name of the Course Unit | Semester | In-Class Hours (T+P) | Credit | ECTS Credit |
---|---|---|---|---|---|
PEP158 | YÖRESEL TATLI YAPIM TEKNİKLERİ | 2 | 4 | 2 | 4 |
KEY LEARNING OUTCOMES OF THE COURSE UNIT (On successful completion of this course unit, students/learners will or will be able to) |
---|
Türk mutfak kültüründe tatlıların tarihi, hikâyesi, günümüze kadar olan süreçte hangi değişimlerin gerçekleştiğini bilir. |
Yöresel Türk tatlı çeşitlerinde sütlü, şerbetli, şekerleme tatlıları, hamur tatlıları ve helvaları öğrenir ve uygular. |
Yöresel tatlıların ön hazırlıklarını, pişirme tekniklerini, yapımında kullanılan gıda ürünü ve ekipmanları bilir. |
Yöresel tatlıları modern tekniklerle yeniden hazırlar ve sunar. |