TR EN

YÖRESEL TATLI YAPIM TEKNİKLERİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
PEP158 YÖRESEL TATLI YAPIM TEKNİKLERİ 2 4 2 4

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Türk mutfak kültüründe tatlıların tarihi, hikâyesi, günümüze kadar olan süreçte hangi değişimlerin gerçekleştiğini bilir.
Yöresel Türk tatlı çeşitlerinde sütlü, şerbetli, şekerleme tatlıları, hamur tatlıları ve helvaları öğrenir ve uygular.
Yöresel tatlıların ön hazırlıklarını, pişirme tekniklerini, yapımında kullanılan gıda ürünü ve ekipmanları bilir.
Yöresel tatlıları modern tekniklerle yeniden hazırlar ve sunar.