TR EN

YÖRESEL TATLI YAPIM TEKNİKLERİ COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
PEP158 YÖRESEL TATLI YAPIM TEKNİKLERİ 2 4 2 4

KEY LEARNING OUTCOMES OF THE COURSE UNIT (On successful completion of this course unit, students/learners will or will be able to)

Türk mutfak kültüründe tatlıların tarihi, hikâyesi, günümüze kadar olan süreçte hangi değişimlerin gerçekleştiğini bilir.
Yöresel Türk tatlı çeşitlerinde sütlü, şerbetli, şekerleme tatlıları, hamur tatlıları ve helvaları öğrenir ve uygular.
Yöresel tatlıların ön hazırlıklarını, pişirme tekniklerini, yapımında kullanılan gıda ürünü ve ekipmanları bilir.
Yöresel tatlıları modern tekniklerle yeniden hazırlar ve sunar.