DÜNYA MUTFAKLARI VE UYGULAMALARI COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION
Code |
Name of the Course Unit |
Semester |
In-Class Hours (T+P) |
Credit |
ECTS Credit |
ASP254 |
DÜNYA MUTFAKLARI VE UYGULAMALARI |
4 |
4 |
2 |
5 |
KEY LEARNING OUTCOMES OF THE COURSE UNIT (On successful completion of this course unit, students/learners will or will be able to) |
Öğrenciler Fransız yemeklerini araştırır ve analiz eder. |
Uzak Doğu ve Asya Mutfak Kültürünü araştır ve Asya ülkelerindeki farklı pişirme tekniklerini değerlendirir. |
Akdeniz Mutfak Kültürünü araştırır ve analiz eder. |
Orta Doğu mutfak Kültürünü araştırır ve birbirinden farklı yönleri sıralar. |
Anadolu Mutfak Kültürünü bölgesel farklılıklarını araştırır ve farklı bölgelerden oluşan yemekleri birbiriyle uyumlu şekilde tasarlar. |