TR EN

DÜNYA MUTFAKLARI VE UYGULAMALARI COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
ASP254 DÜNYA MUTFAKLARI VE UYGULAMALARI 4 4 2 5

KEY LEARNING OUTCOMES OF THE COURSE UNIT (On successful completion of this course unit, students/learners will or will be able to)

Öğrenciler Fransız yemeklerini araştırır ve analiz eder.
Uzak Doğu ve Asya Mutfak Kültürünü araştır ve Asya ülkelerindeki farklı pişirme tekniklerini değerlendirir.
Akdeniz Mutfak Kültürünü araştırır ve analiz eder.
Orta Doğu mutfak Kültürünü araştırır ve birbirinden farklı yönleri sıralar.
Anadolu Mutfak Kültürünü bölgesel farklılıklarını araştırır ve farklı bölgelerden oluşan yemekleri birbiriyle uyumlu şekilde tasarlar.