TR EN

DÜNYA MUTFAKLARI VE UYGULAMALARI DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
ASP254 DÜNYA MUTFAKLARI VE UYGULAMALARI 4 4 2 5

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Öğrenciler Fransız yemeklerini araştırır ve analiz eder.
Uzak Doğu ve Asya Mutfak Kültürünü araştır ve Asya ülkelerindeki farklı pişirme tekniklerini değerlendirir.
Akdeniz Mutfak Kültürünü araştırır ve analiz eder.
Orta Doğu mutfak Kültürünü araştırır ve birbirinden farklı yönleri sıralar.
Anadolu Mutfak Kültürünü bölgesel farklılıklarını araştırır ve farklı bölgelerden oluşan yemekleri birbiriyle uyumlu şekilde tasarlar.