DÜNYA MUTFAKLARI VE UYGULAMALARI DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
Kodu |
Dersin Adı |
Yarıyıl |
Süresi(T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
ASP254 |
DÜNYA MUTFAKLARI VE UYGULAMALARI |
4 |
4 |
2 |
5 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
Öğrenciler Fransız yemeklerini araştırır ve analiz eder. |
Uzak Doğu ve Asya Mutfak Kültürünü araştır ve Asya ülkelerindeki farklı pişirme tekniklerini değerlendirir. |
Akdeniz Mutfak Kültürünü araştırır ve analiz eder. |
Orta Doğu mutfak Kültürünü araştırır ve birbirinden farklı yönleri sıralar. |
Anadolu Mutfak Kültürünü bölgesel farklılıklarını araştırır ve farklı bölgelerden oluşan yemekleri birbiriyle uyumlu şekilde tasarlar. |